LK – I NJEGA (nju) ĆEMO DA HAPSIMO – Ja gledam i ne verujem

Danas sam pored svog ludila na poslu slatko se nasmejala. Radila sam sve drugo što su tražili od mene samo ne ono za šta sam plaćena. Para na uši izlazi od besa, nepravde i nemogućnosti da išta promenim.
Prilazi mi šef i kaže
– Tanja treba mi tvoja lična karta, traži je kolega iz računovodstva, kaže da ti je istekla.
Ja gledam i ne verujem.
– Da istekla mi je još u maju mesecu ali nisam ni skontala dok nisam u avgustu u sup-u davala potvrdu i izjavu maloletnoj ćerki da putuje u inostranstvo. U sup-u nisu ništa primetili i izdali mi uverenje sve sa pečatima i potvrdama iako je LK istekla pre dva meseca. Joj napraviću glupavu ličnu al sad ne mogu, nisam stvarno u situaciji, dva školarca, dugovi, redovi u supu, muka mi je.- Objašnjavam ja šefu a on me gleda sa razumevanjem.
– Ma razumem ja tebe Tanjo al tražio je.
– A šta će njemu moja lična sad? Nisam tražila nikakvu potvrdu s posla, ne pada mi na pamet da dižem kredite sad, koji će mu moja lična? Jel može pasoš, imam nov ako mu nešto znači i to je isto identifikacioni dokument.
– Nemam pojma, napravi tu ličnu kad budeš mogla pa mu odnesi.
Ne bude meni mrsko a i kopka me šta je toliko hitno da se računovodstvo raspituje za moju ličnu i prati kad je ona meni istekla. Odem ja lepo dva sprata niže da proverim.
– Kolega rekoše mi da vam treba moja lična. Da li je to nešto hitno? Za čega vam treba?- … bla bla ponavljam i objašnjavam i pravdam se uz obećanje da ću uskoro napraviti, čim budem mogla.
– Ma ne koleginice, nije hitno, onako, gledao sam nešto i primetio da vam je istekla pa sam mislio da ste napravili i htedoh da je skeniram. Znate da ako vas zaustave sa nevažećemo ličnom kartom mogu da vas zadrže u stanici, možete imati problema zbog toga.
Ja gledam i ne verujem.
– Znači ne treba vam moja lična.
– Ne ne nije ništa hitno. Samo da znaš da možeš imati problema.

Otišla sam a u glavi scena mene u stanici zavezanu za radijator zbog istekle lične karte. Ma koji će murijaner da zaustavlja i legitimiše majku sa dva maloletna deteta, još i da je privodi u stanicu, taj ne bi radio to zarad pravde i posla garant, a još mi glupi murijaner treba u životu. Brate kolega hvala na brizi ali ako će milicija da se bakće mojom isteklom ličnom kartom, gde nam je kraj. Joj baš lepo što brineš, ali to je totalno suluda ideja. Počinjem da se smejem i ne verujem šta čujem i o čemu ljudi razmišljaju.
Vraćam se kod koleginice koja se trese od ludila posla i svega što nas je zadesilo zadnjih par dana. Pokušavam da joj prepričam konstantno se cerekajući kao blesava.

Pa ako će zbog istekle lične da me hapse ma nek odem u zatvor.

A možda je to znak da počnem da pljačkam i kokam ljude okolo … onako kad mi dođe 😉
Možda me i zavežu za taj radijator.

4. September 2014

* * *

Mogla bi to biti odlična vesti za Njuz-net ili Kurir
„Uhapšena ozloglašena kriminalka TNM kojoj je usled redovne kontrole savesnog policajca uhvaćena sa isteklom ličnom kartom. Dotična je privedena u obližnju stanicu zbog krivičnog dela, gde je i saslušana. Kao razlog navela je nedostatak novca da izradi novu LK, jer platu troši na hranu i školovanje svoje dvoje maloletne dece, požalila se i na oslabljene živce usled čekanja u redovima i plaćanja taksi pa nije sigurna kako bi reagovala na gužve i ljude. TNM se odazvala na zakon o ličnim kartama Član 11[s1] Sl. glasnik RS“, br. 36/2011 gde sve lične karte bez obzira na datum isteka važe do kraja 31.decembra 2016 godine te je stoga nakon provere zakona i puštena na slobodu“

Овај унос је објављен под TAJNISAN. Забележите сталну везу.

6 реаговања на LK – I NJEGA (nju) ĆEMO DA HAPSIMO – Ja gledam i ne verujem

  1. Wojciech каже:

    Ma nek hapse.
    Kako još nisam obezbedio ugalj za ovu grejnu sezonu, sve više mi se sviđa ta ideja vezivanja za radijator. 🙂
    Pozdrav!

  2. „…potom je razoružana, na način da joj je oduzeto pravo da piše blog, slika i uopšte da se bavi stvaralaštvom. Uslovno do isteka nove L.K. Puštena uz kauciju za staklenu ambalažu. Nakon oslobađanja izjavila da joj izrečena mera ne pada teško, jer svakodnevno odgajanje dece zahteva jednaku dozu kreativnosti. Ako ne i veću. Svakodnevno. Ako ne i češće.“

  3. Meni je istekla i ocekujem paljbu u MUP-u SUP-u sad kad se pojavim sa vadim cipovanu od koje mi je muka

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s